Selecteer een pagina

RIEN VAN BOVEN – TERUGGE NOAR TER HOAR

Release: 03-06-2022

Met het nummer ‘’Terugge noar Ter Hoar’’ haalt Rien van Boven herinneringen op uit zijn jeugd. Hij groeide op in Ter Haar, onder de rook van Ter Apel. Hier woonde hij samen met zijn ouders met veel plezier in een authentieke Westerwoldse boerderij. Tot op een dag zijn vader om het leven kwam door een noodlottig ongeval. Een gebeurtenis die een enorme impact heeft gehad op de jonge Rien. Toch denkt hij nog vaak met een glimlach terug aan die tijd in Ter Haar.

Om het verdriet van zijn vader te verwerken heeft Rien een Groningstalig gedicht geschreven over zijn geboorteplaats. Na het schrijven van dit gedicht heeft het nog lang geduurd voordat hij hier over kon praten. Totdat Rien in de loop der jaren samen met zijn vrouw Elly naar Zuid-Limburg verhuisde. Hier kwam hij in contact met Pierre Smeets die een melodie gemaakt heeft voor dit nummer. Maar het kwam er nooit van om het ook echt uit te brengen.

Nu, ongeveer 40 jaar later, heeft Rien toch de stap gezet om hier een ware single van te laten maken. Voor de productie van het nummer is hij een samenwerking aangegaan met Martin Sterken en Jan de Vrieze van Benelux Entertainment. Met een hedendaags en emotioneel arrangement is de inmiddels in Emmen wonende Rien nu klaar om zijn verhaal te vertellen.

Om het nummer de juiste videoclip te geven klopten ze aan bij het het vakkundige team van CreAgency uit Musselkanaal. Het resultaat is een gevoelig nummer met een zeer sterke en confronterende videoclip welke menigeen al tot tranen heeft geroerd.

“Terugge noar Ter Hoar” is nu te downloaden op alle bekende download- en streamingportals.

 

BEKIJK DE VIDEOCLIP:

TRACK INFORMATIE:

Artiest: Rien van Boven
Koorwerk: Jolanda van Boven
Titel: Terugge noar Ter Hoar
Tekst: Rien van Boven
Muziek: Jan de Vrieze
Producer: Martin Sterken
Opname: www.StudioMartinSterken.nl
Label: MAP Records
ISRC: NL-Z42-22-00037
Cat. Nr.: MAPCDS2022037
Hoesfoto: CreAgency.nl
Hoesontwerp: CreAgency.nl
Videoclip: CreAgency.nl
Speciale dank: Nance, Rody en Harm Jan
Plugging & Promotie: Benelux Entertainment